Doorgaan naar hoofdcontent

Posts

Posts uit december, 2015 tonen

Kussens

Ik had nog 2 IKEA kussens (35x35) liggen waar ik graag een leuke hoes voor wilde maken. In mijn kist met garen haalde ik een paar bollen gemêleerd garen tevoorschijn en bedacht dat dat wel leuk zou staan als kussenhoes. Ik heb geen patroon gebruikt maar heel moeilijk is het niet: Ik haakte 50 lossen en vervolgens 62 toeren vasten. Zoals je ziet lagen ze eerst op de bank maar die is bruin en daarbij passen ze niet zo goed dus ze zijn verhuisd naar de logeerkamer en liggen er nu als decoratie op het bed.

Konijn

Voor mijn zus haar verjaardag haakte ik deze konijn. Zij lijkt wel een beetje op haar eigen konijn Saar. Omdat ik haar nek wat kaal vond, haakte ik met roze garen nog een sjaal. Het patroon komt uit het haakboek Haakparty op de boerderij van Christel Krukkert

Babyslofjes

Ook haakte ik lieve schattige blauwe babyslofjes als kraamcadeau Hiervoor heb ik geen patroon gebruikt maar gehaakt naar eigen inzicht. Ik had de maat goed gegokt en de slofjes werden meteen bij de baby aangedaan.

Pinquin

Deze grappige pinguïn werd een kraamcadeautje voor de zoon van vrienden Het patroon komt uit het haakboek Dierenvriendjes haken van Christel Krukkert

Flessen

Vorig jaar, op een dinsdagmiddag ging ik gezellig naar mijn zus. Zij wilde een creatieve middag houden en haalde haar bakken met knutselmateriaal te voorschijn. Daaruit kwamen 2 lege wijnflessen en ze bedacht dat het wel leuk zou zijn om daar iets mee te doen zodat ze decoratief op het toilet konden staan. Uiteindelijk pakte ik een bol garen en begon een hoes voor de fles te maken. Ik haalde het die middag niet helemaal om één fles om te haken dus nam ik ze beide mee naar huis en ging thuis verder. Dit is het resultaat van een middagje haken. De flessen staan hier nog buiten op een tafeltje voor de foto maar inmiddels staan ze alweer geruime tijd bij mijn zus op het toilet.

Prettige kerstdagen

Prettige kerstdagen! Het haakpatroon is van Stip&HAAK

Nijntje

Voor een nichtje haakte ik Nijntje. Helaas kon ik geen goed patroon vinden en werd het maar een klein Nijntje maar ze vond hem toch leuk!

Kikker

Deze kikker, uit het haakboek Kleine knuffels haken van Christel Krukkert, werd een kraamcadeautje voor de geboorte van de zoon van een vriendin. Is hij niet leuk met zijn blauw-wit gestreepte zwembroek en eendjeszwemband?

Koe en krokodil

Vorig jaar kreeg ik van Sinterklaas de opdracht om een koe en krokodil voor mijn neefjes te maken. De koe viel stukken groter uit dan ik verwacht had maar daardoor werd het wel een fijne knuffel. De krokodil werd na ontvangst algauw omgedoopt tot draakje en ergens lijkt hij ook wel op een draak, vinden jullie niet? Beide patronen komen uit het haakboek Kleine knuffels haken van Christel Krukkert.

Paddenstoelen

In het haakboek Amigurumi en forest friends van Tessa van Riet - Ernst zag ik deze leuke paddenstoeltjes. Ik haakte ze voor in mijn herfstdienblad. Mijn schoonzus kwam op bezoek en vond ze zo leuk dat ze er ook graag 4 wilde hebben. Dus ik heb er voor haar 4 gehaakt. Later zag ik de grote paddenstoel in het boek staan en ik was verkocht. Die ging ik ook haken! In de bodem en in de bodem van de hoed heb ik een stuk karton gedaan zodat de paddenstoel mooi rechtop blijft staan.

Uiltjes

Een vriend van me vond het uiltje zo lief en leuk dat hij er graag 2 wilde bestellen voor zijn aankomende neefjes en/of nichtjes. Zijn zus verwachtte namelijk een tweeling maar hij wist niet of het jongens/meisjes of een van beide zou zijn. Ik vond het geen probleem en haakte 4 uiltjes. Uiteindelijk ging de donkerroze uil en de donkerblauwe uil mee naar de pasgeboren baby's!

Haakwerk

De blogs die ik tot nu toe geschreven heb, gaan over haakwerkjes die ik de afgelopen jaren heb gemaakt. Ik zal proberen om iedere dag een haakwerkje te laten zien dat ik in het verleden heb gemaakt. Als ik een nieuw haakproject heb gemaakt, dan zal ik dat specifiek vermelden in de blog zelf. Hopelijk vinden jullie het leuk om te lezen en kijken wat ik zoal gehaakt heb. Groetjes, Renske

Bedankje

Een sleutelhanger als afscheidscadeautje

Teckel

Deze lieve teckel maakte ik in het wit met zwart. Rondom het rechteroogje haakte ik nog een zwarte ronde zodat de teckel een ondeugend koppie zou krijgen

2 Giraffen

Ook haakte ik een giraf in het blauw met groen. Die vond een vriendin zo leuk dat ze er eentje bestelde maar dan in andere kleuren voor haar neefje. Ik weet niet meer precies waar ik het patroon vandaan heb.

3 vriendjes

De haakpatronen zijn van Stip&HAAK

Uiltje

Dit lieve uiltje werd een kraamcadeautje!    Het haakpatroon komt van Haakfeest

Varken

  Dit varken met zijn bungelpootjes werd een cadeautje. Het patroon komt van Stip&HAAK

Olifant

Deze grappige blauwe olifant werd een verjaardagscadeautje Op het moment dat ik hem maakte, had ik de veiligheidsoogjes nog niet ontdekt. Het patroon komt van Echtstudio

Lieveheersbeestjes

Een van de eerste dingen die ik haakte waren deze lieveheersbeestjes!   Uiteindelijk heb ik ze op een sateprikker gestoken en bij een plant geprikt. Zo ziet de plant er net even iets leuker uit.

Nieuwe blog

Hallo lezers van mijn blog, Allereerst zal ik me voorstellen: Mijn naam is Renske en ik wil op deze site een grote hobby van mij gaan bijhouden en dat is haken. Ik wil graag laten zien wat ik haak o.a. voor mezelf maar ook in opdracht of als cadeau. Bezoek daarom mijn blog regelmatig voor nieuwe updates. Veel leesplezier! Groetjes, Renske